Köttgryta med Kotimaista-produkter

Kotimaista korv och rostbiffgryta main
Annons

Annons.Efter en lång dag ute i vår vackra natur lockar en värmande gryta fylld med finländska läckerheter. Med Kotimaista-produktlinjen säkerställer du att ingredienserna du använder är inhemska.

Receptet "Köttgryta med Kotimaista-produkter" är i samarbete med Handelslaget KPO

KPO cmyk
6 Portioner
00:15
00:40
Medel

Tillagning

1. Skär rostbiffen i 2x2 cm stora kuber.

2. Skala och skiva löken i grova bitar. Skala och hacka vitlök. Skala och skär både moroten och palsternackan i slantar.

3. Hetta upp 2 matskedar av smöret i en gjutjärnskastrull och fräs grönsakerna i ett par minuter tills de blivit lite mjuka. Häll över på en tallrik.

4. Häll resten av smöret i grytan och bryn köttkuberna tillsammans med salt och peppar. Rör ner de frästa grönsakerna, paprikapulver, buljongtärningar, tomatkross och honung.

5. Låt grytan puttra på låg värme cirka 30 minuter.

6. Skär den rökta länkkorven i slantar och rör ner i grytan. Låt grytan puttra ytterligare 10 minuter.

7. Servera den varma grytan tillsammans med persilja och smetana.

Samtliga Kotimaista produkter finns att köpa från Vasa, Jakobstad och Karleby Prisma.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
1200 g Kotimaista rostbiff av nöt
2 st Gul lök
3 st Vitlöksklyfta
150 g Kotimaista palsternacka
4 msk Smör
1 tsk Grovmalen pepparblandning
2 krm Salt
1.5 msk Paprikapulver
2 st Köttbuljongtärning
750 g Tomatkross med örter
1 msk Flytande honung
1 paket Kotimaista rökt länkkorv
1 burk(ar) Kotimaista smetana

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar