Köttfärsrisotto med svamp

snellman kottfarsrisotto 1300x500

Smakrik och mättande risotto. Resterna blir en bra matlåda till jobbet.

Receptet "Köttfärsrisotto med svamp" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
00:15
00:15
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
400 g Stekmalet kött
6 dl Vatten
1 st Köttbuljongtärning
3 dl Jasminris
1 st Schalottenlök
100 g Färska champinjoner
0.5 tsk Svartpeppar
0.5 tsk Torkad timjan
1 msk Sojasås
Smör

Tillagning

1. Koka upp vatten och smula ned buljongtärningen. Rör ned riset och koka det mjukt 12-14 minuter under omrörning.

2. Hacka löken fint och fräs den i smör i en stekpanna. Hacka svampen grovt och stek den tillsammans med löken.

3. Tillsätt köttfärsen i stekpannan och bryn den gyllenbrun. Krydda med peppar och timjan. Avsluta med att röra ned 1 msk sojasås i färsröran.

4. Häll vattnet av riset och låt det ånga av litet innan du blandar ihop det med färsen.