Koreanska biffnudlar

Korea är känd för sina nudelrätter, och nyckeln bakom den fantastiska smaken är mycket vitlök. Mums!

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
00:30
00:15
Medel

Tillagning

1. Skiva vårlöken i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.

2. Blanda ihop hälften av vårlöken med den finhackade vitlöken, gochujang, soja, risvinsvinäger, ingefära, sesamolja och socker i en påse tillsammans med flanksteken. Ställ i kallt för minst 30 minuter.

3. Skala och skiva löken.

4. Hetta upp en traktörpanna med olja och stek flanksteken fyra minuter per sida, och lyft över på en tallrik.

5. Stek löken i pannan, tillsätt snabbnudlarna, smakpåsarna som kommer med nudelpaketen och vattnet i pannan. Koka upp och rör om tills nudlarna är färdiga, vilket tar cirka 5 minuter.

6. Skiva flanksteken i tunna skivor och servera tillsammans med nudlarna. Strö över vårlök och servera nudlarna varma.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
2 stjälk(ar) Vårlök
5 st Vitlöksklyfta
4 msk Koreansk gochujang kryddsås
2 msk Sojasås
2 msk Risvinsvinäger
1 tsk Malen ingefära
3 tsk Sesamolja
2 tsk Socker
250 g Flankstek av nöt
1 st Gul lök
1 msk Rypsolja
180 g Snabbnudlar med biffsmak
4 dl Vatten

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar