Klassisk ham­burgare

Racletthamburgare

En hamburgare är aldrig fel – här med både cheddar och raclette!

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:10
Medel

Tillagning

1. Knåda köttfärsen snabbt och forma fyra jämna biffar. Se till att diametern är lite större än bröden eftersom biffen krymper då den steks.

2. Strö salt och peppar på biffarnas båda sidor.

3. Skär en bifftomat i skivor och tvätta salladsbladen. Skala och skiva löken.

4. Skär hamburgerbröden på hälft och lägg i en ångkokare (eller i sil ovanför en kastrull med vatten). Ångkoka bröden ca. 5 minuter tills de blivit mjuka. Rosta därefter bröden i en brödrost. På det här viset får du en semla med knaprig utsida och mjuk insida.

5. Stek hamburgarbiffarna i en het stekpanna i en matsked smör i ca. 3 minuter per sida. Ifall du använder kött av hög kvalité kan köttet lämnas lite rosa i mitten. Lägg en skiva cheddarost och en skiva racletteost på biffen strax innan den är klar, så att ostarna smälter lite.

6. Placera en halv tesked majonnäs och senap på semlans botten. Placera en biff på såserna och toppa med lök, tomat, sallad och ketchup.

7. Servera hamburgaren varm.


Ingredienser

Portioner: 4
-
+
600 g Köttfärs
2 krm Salt
4 skivor Cheddarost
4 skivor Racletteost
1 st Bifftomat
4 st Salladsblad
1 st Lök
2 tsk Majonnäs
2 tsk Ketchup
2 tsk Senap