Bacon- och kantarellgröt

Kantareller och bacon passar alltid ihop, även i en gröt.

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
00:15
00:10
Lätt

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
75 g Bacon
0.5 g Gul lök
2 st Vitlöksklyfta
50 g Kantarell
1 msk Smör
2 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
2 dl Havregryn
3 dl Vatten
2 dl Mjölk
1 st Kycklingbuljongtärning
2 msk Vårlök

Tillagning

1. Skär baconet i bitar. Hetta upp en stekpanna och stek baconet knaprigt. Låt överlopps fett rinna av på ett hushållspappersark.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Rensa och hacka kantarellerna.

3. Hetta upp smöret i en liten kastrull och fräs löken i ett par minuter. Tillsätt därefter vitlök och kantareller. Stek tills kantarellerna släppt all vätska.

4. Tillsätt kryddor, havregryn, vatten, mjölk och kycklingbuljong. Låt gröten sjuda på låg värme i 10 minuter, eller tills gröten är klar. Rör försiktigt ner baconbitarna strax innan gröten är klar.

5. Häll upp gröten i portionsskålar och toppa med finhackad vårlök.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar