Plättar med laxröra

Plättar med en salt fiskröra

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:10
00:40
Lätt

Tillagning

1. Vispa ihop ägg med hälften av mjölken.

2. Rör ner mjölet lite i taget. Vispa tills det bildats en jämn plättsmet. Tillsätt resten av mjölken och saltet.

3. Hetta upp en stekpanna med smör och stek plättarna ett par minuter per sida tills de blivit vackert gyllene och frasiga.

4. Gör laxröran medan plättarna steks. Placera rökt lax utan skinn i en skål.

5. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka dillen.

6. Blanda ihop laxen med rödlöken, smetana, salt, peppar, dill och citronsaft.

7. Servera plättarna med laxröra.

Tips: Prova på att byta ut laxen mot annan rökt fisk, och dillen mot persilja eller gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Plättar

2 st Ägg
6 dl Mjölk
3.5 dl Vetemjöl
0.75 tsk Salt
20 g Smör

Laxröra

0.5 st Rödlök
200 g Smetana
250 g Varmrökt lax
1 krm Salt
1 tsk Citronsaft
1 krm Grovmalen svartpeppar
2 msk Finhackad färsk dill

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar