Laxspett med vittvin och fänkål

Lax, fänkål och potatis på spett, gott och lätt!

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
01:00
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Marinad

1 dl Rypsolja
0.5 st Citron
0.5 dl Torrt vitt vin
2 krm Salt

Laxspett

400 g Lax
150 g Nypotatis
100 g Fänkål
1 msk Olivolja
Bambuspett

Tillagning

1. Blanda ihop marinaden i en skål.

2. Placera bambuspetten i kallt vatten och låt stå i 30 minuter.

3. Skär bort skinnet på laxen och skär därefter köttet i 3x3 centimeter stora bitar. Placera laxen i marinaden och låt stå kallt medan potatisen kokar.

4. Tvätta och koka potatisen tills den är färdig.

5. Skär fänkålen i bitar. Blanchera bitarna genom att koka upp vatten, salta lätt och placera fänkålsbitarna i det kokande vattnet. Lyft bort bitarna efter en minut och sänk ner dem i en stor skål fylld med iskallt vatten.

6. Ta fram bambuspetten och varva potatis, fänkål och laxbitar på spettet tills det är fullt. Upprepa med resten av spetten.

7. Pensla alla spett med olja så att de inte fastnar på grillen. Grilla cirka 5 minuter, vänd på spetten ett par gånger under den tiden.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar