Grillad lax med wasabi­potatis­sallad

Grillad lax med japanska smaker serverad med en wasabipotatissallad, enkelt men exotiskt.

4 Portioner
01:00
Medel

Tillagning

1. Tvätta potatisen och koka i lätt saltat vatten tills den blivit mjuk. Låt potatisen svalna helt.

2. Skär potatisarna i fyra bitar (eller flera beroende på potatisens storlek). Blanda ihop wasabi, gräddfil, majonnäs, flingsalt och finhackad vårlök i en skål. Rör ner potatisen och smaka av med extra wasabi och salt enligt egen smak.

3. Tvätta och skiva rädisan till servering.

4. Skär laxen i fyra jämnstora bitar och pensla bitarna med sesamolja. Strö över av furikake kryddblandningen och saltet.

5. Grilla laxen med skinnsida neråt i cirka 20 min (beroende på grillen). Prova med en gaffel ifall laxen är klar på toppen av den tjockaste biten.

6. Placera rädisor på en tallrik, toppa med laxen och servera med wasabipotatissalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Furikakelax

800 g Lax
2 msk Sesamolja
1 msk Furikake kryddblandning
1 tsk Salt

Wasabipotatissallad

650 g Nypotatis
1 tsk Wasabi
300 g Gräddfil
1 dl Majonnäs
1 tsk Flingsalt
3 stjälk(ar) Vårlök
1 knippe Rädisa

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar