Fisk­tacos

Färgglaga och kryddiga cajun fisktacon - en lite annorlunda smakupplevelse.

Skrivet av Sofie Sergelius
6 Portioner
00:30
00:15
Medel

Tillagning

Tartarsås

1. Skala och finhacka schalottenlöken. Finhacka kryddgurkan.

2. Blanda ihop lök och kryddgurka med majonnäs, senap och peppar.

Cajunkryddad fisk

1. Låt fisken tina upp i kylskåp ifall du använder fryst fisk.

2. Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

3. Värm ugnen till 200 grader och placera plåten i ugnen för att förvärmas.

4. Blanda ihop samtliga kryddor. Krydda fiskfiléerna med cajunkryddan och placera på den varma ugnsplåten. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter tills fisken är färdig.

Till servering

1. Riv moroten med ett rivjärn, blanda ihop med saften från en lime och smaksätt med salt. Skär avokadon i klyftor.

2. Rosta tortillorna i en torr stekpanna i ett par minuter per sida tills de blivit varma.

3. Servera tortillan genom att strö den rivna moroten på tortillan, toppa med fisken, avokadoklyftor, ringla över tartarsåsen, pressa över extra lime och strö över koriander.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+

Tartarsås

1 st Schalottenlök
1 st Kryddgurka
1.5 dl Majonnäs
1 msk Dijonsenap
1 krm Grovmalen svartpeppar

Cajunkryddad fisk

0.5 tsk Salt
1.5 tsk Vitlökspulver
1.5 tsk Paprikapulver
1 tsk Grovmalen svartpeppar
1 tsk Lökpulver
0.75 tsk Cayennepeppar
1 tsk Torkad oregano
1 tsk Torkad timjan
2 krm Chiliflingor
400 g Torsk

Till servering

2 st Morot
2 st Lime
1 krm Salt
1 st Avokado
1 msk Färsk koriander
2 dl Tartarsås
12 st Små majstortillan

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar