Apelsingravad lax

Apelsingravad lax

Grava laxen med apelsin för att ge klassikern en syrlig tvist.

4 Portioner
00:15
48:00
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
500 g Lax
2 msk Strösocker
2 msk Salt
0.5 msk Havssalt
1 st Apelsin

Tillagning

1. Dela laxfilén på mitten.

2. Blanda ihop socker, salt, peppar och rivet apelsinskal.

3. Gnid in laxen med blandningen och lägg fiskens köttsida mot köttsida och bred del mot smal del.

4. Skiva apelsinen i tunna skivor och lägg dem tillsammans med laxen i en plastpåse på ett fat i kylen. Placera en tyngd på.

5. Vänd upp och ner på plastpåsen efter 1 dygn. Efter ytterligare 1 dygn är laxen klar.

6. Skär upp tunna skivor och garnera med extra apelsinskivor.