Tomatcurry med kyckling

tomat och lokcurry 1

Kryddigt, krämigt och fylligt. Vem älskar inte indiskt?

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Marinerad kyckling

800 g Kyckling
1 tsk Gurkmeja
1 tsk Salt
0.5 tsk Cayennepeppar

Tomatcurry

1 st Rödlök
1 msk Kokosfett
1 tsk Gurkmeja
0.5 st Grönsaksbuljongtärning
2.5 dl Vatten
1 tsk Salt
1 tsk Spiskummin
0.5 tsk Malen nejlika
800 g Konserverad tomatkross
2 tsk Flytande honung

Tillagning

1. Börja med att krydda kycklingen med gurkmeja, salt och cayennepeppar. Ställ i kylskåpet för en timme.

tomat och lokcurry 3

2. Ta fram en tjockbottnad kastrull. Hacka rödlöken och fräs i kastrullen i kokosfett på medel värme i två minuter. Tillsätt alla kryddor och fräs ett par minuter till.

tomat och lokcurry 5

3. Koka upp vatten och smula i grönsaksbuljongtärningen.Blanda ner grönsaksbuljong, honung och tomatkross med den frästa löken. Koka på låg värme med lock på ca 30 minuter. Rör om med jämna mellanrum.

4. Häll tomatsåsen i en blender och mixa ett par minuter till såsen är len.

tomat och lokcurry sas 1

5. Häll såsen tillbaka i kastrullen och tillsätt kycklingen. Koka i 15 minuter.

6. Servera curryn med ris, naanbröd och raita.