Pad thai

Pad thai main

Pad Thai är en klassisk nudelrätt från Thailand där tamarind- och fisksås utgör smakprofilen som gjort rätten välkänd världen runt.

6 Portioner
00:15
00:15
Medel

Tillagning

1. Laga såsen genom att blanda ihop samtliga såsingredienser i en skål.

2. Skär kycklingen i skivor.

3. Koka nudlarna enligt instruktionerna på paketet tills de nästan är klara.

4. Skala och finhacka vitlöken och den färska ingefäran. Skala schalottenlöken och skiva den tunt.

5. Hetta upp en traktörpanna med olja. Stek kycklingen i oljan i ett par minuter tills den är genomstekt. Tillsätt vitlöken och ingefäran och fräs i en minut utan att de tar färg.

6. Flytta över kycklingen till ena sidan av pannan, kläck ägget på den tomma sidan och rör tills äggröran nästan är klar. Rör därefter ihop ägget med kycklingen.

7. Tillsätt de kokta nudlarna och såsen och rör om med hjälp av en tång. Värm upp tills nudlarna är varma.

8. Finhacka vårlöken och skär lime i klyftor.


Servera nudlarna med koriander, groddar, jordnötter, hackad vårlök och färskpressad limesaft.


Ingredienser

Portioner: 6
-
+

Pad thai sås

2 msk Tamarind-pasta
2 tsk Srirachasås
5 msk Fisksås
3 msk Oystersås
3 msk Farinsocker
1 msk Majsstärkelse
2 tsk Tomatpuré

Pad thai

600 g Kycklingbröst
200 g Risnudlar
1 st Röd paprika
2 st Vitlöksklyfta
5 g Färsk ingefära
2 st Schalottenlök
1 msk Rypsolja
1 st Ägg
0.5 dl Finhackad koriander
0.5 dl Mungbönsgroddar
0.5 dl Saltade och rostade jordnötter
1 st Vårlök
1 st Lime