Krispiga kyckling­tacos

Lyxiga mjuka tacon med panerad kyckling och en krämig avokadosås är som gjorda för dig som känner ett sug efter mexikansk Street food.

Skrivet av Sofie Sergelius
6 Portioner
04:00
00:20
Medel

Tillagning

Marinerad kyckling

1. Blanda ihop surmjölken med kryddorna i en beredningsskål. Rör ner kycklingfiléerna så att de är täckta av kryddblandningen.

2. Täck skålen med färskfolie och låt filéerna dra sig i kylskåpet i minst 4 timmar.

Avokadosås

1. Skala avokadon, ta bort kärnan och placera köttet i en matberedare. Tillsätt samtliga ingredienser i matberedaren och kör till en slät smet. Täck med färskfolie fram till serveringen.

Panering

1. Blanda ihop mjöl, chilipulver, spiskummin, bakpulver, salt, peppar, vitlökspulver och lökpulver i en skål. Häll i surmjölken och rör om med en gaffel till en klimpig smet.

2. Placera ett bakplåtspapper på bordet. Lyft de marinerade kycklingfiléerna en i taget från marinaden och ner i paneringssmeten så att filéerna är helt täckta. Lyft över på bakplåtspappret, och upprepa med alla filéer. Låt filéerna dra sig i cirka 10 minuter. Filéerna ska gärna ha lite degklumpar på sig, de behöver inte vara jämt panerade.

3. Placera ett nytt bakplåtspapper på en ugnsplåt, och täck pappret med hushållspapper.

4. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Fritera de panerade kycklingfiléerna ett par i taget, cirka tre minuter per sida. Lyft bort filéerna med hjälp av en tång och placera på hushållspappret så att överlopps olja kan rinna av.

Servering

1. Hetta upp en torr stekpanna och rosta majstortillorna ett par minuter per sida tills de fått lite färg.

2. Finhacka isbergssalladen.

3. Placera isbergssallad på majstortilla, kycklingfiléerna på salladen och ringla över avokadosåsen. Toppa med färsk koriander och servera.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+

Marinerad kyckling

400 g Kyckling innerfilé
2 dl Surmjölk
1 tsk Salt
1 tsk Paprikapulver
0.5 tsk Cayennepeppar
0.5 tsk Vitlökspulver
0.5 tsk Lökpulver

Avokadosås

1 st Avokado
2 dl Surmjölk
0.5 tsk Äppelcidervinäger
1 klyfta Finhackad vitlök
1 msk Färsk persilja
1 msk Finhackad gräslök
1 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar

Paneringssmet

3.5 dl Vetemjöl
1 msk Chilipulver
1 tsk Spiskummin
1 tsk Bakpulver
1.5 tsk Salt
1.5 tsk Grovmalen svartpeppar
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Lökpulver
0.75 dl Surmjölk
2 dl Rypsolja

Till servering

12 st Små majstortillan
1.5 dl Isbergssallad
0.5 kruka Färsk koriander

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar