Bacon­inlindad kyckling

Baconinlindad kyckling

Lyxigare plockmat där kyckling innerfilé rullas in i bacon.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:10
00:20
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Baconinlindad kyckling

400 g Kyckling innerfilé
1 paket Bacon
2 krm Grovmalen svartpeppar
2 krm Salt

Vitlöksdipp

2 st Finhackade vitlöksklyftor
200 g Crème fraiche
1 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
1 msk Finhackad gräslök

Tillagning

Kyckling

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Salta och peppra kycklingfiléerna.

3. Linda en skiva bacon runt varje innerfilé och placera på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

4. Grädda kycklingen på mellersta falsen i 20 minuter.

Tillred dippsåsen medan kycklingen gräddas.

Vitlöksdipp

1. Skala och riv vitlöken.

2. Blanda ihop crème fraiche med den rivna vitlöken, salt, peppar och gräslök.


Dippa de färdiga