Ingefärs­mimosa med basilika

Alkoholfri mimosa: en läskande ingefärsdryck med basilika och grapefrukt för varma sommardagar.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:25
00:10
Medel

Tillagning

1. Börja med att göra basilikasirapen genom att koka upp vatten och socker i en kastrull. Tillsätt basilikan då sockret lösts upp, sänk temperaturen och låt blandningen sjuda i 20 minuter på svag värme.

2. Sila av basilikablad och häll över i en liten kanna eller ett glas för att svalna.

3. Pressa saften ur halva grapefrukten, skär loss fyra klyftor ur den andra (till dekoration) och pressa därefter ur resan av saften.

4. Fyll en kanna med iskross, häll över grapefruktsaften, ginger ale och basilikasirap.

5. Servera drycken med extra basilikablad och grapefruktklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Basilikasirap

1 dl Vatten
1 dl Socker
1 dl Färsk basilika
1.5 st Grapefrukt
1 dl Iskross
4 dl Ginger ale
4 msk Basilikasirap
Färsk basilika

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar