Zucchini­brownies

Zucchinibrownies

Gör extra mjuka och maffiga brownies genom att röra ner riven zucchinin i smeten.

Skrivet av Sofie Sergelius
12 Portioner
00:15
00:30
Lätt

Tillagning

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Riv zucchinin med ett riktigt fint rivjärn, det ska se ut som puré då det är färdigt rivet. Blanda ihop smält smör, äppelmos, ägg och farinsocker med zucchinin och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet.

3. Lägg ett bakplåtspapper i en 20 x 30 cm stor ugnsform och häll smeten på pappret. Använd en slickepott för att jämna till ytan.

4. Grädda brownies på ugnens mellersta fals i 30 minuter. Den kommer att se lös ut då den kommer ut ur ugnen, men stelnar då den får vila i rumstemperatur. Låt stå i 30 minuter innan du skär brownies i 12 bitar.


Tips:
Vill du göra glutenfria brownies: byt ut vetemjöl mot mandelmjöl.
Vill du göra äggfria brownies: byt ut ägget mot en mosad banan.
Vill du göra mjölkfria brownies: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Vill du göra sockerfria brownies: byt ut farinsocker mot 1 tesked sötningsmedel.


Ingredienser

Portioner: 12
-
+
250 g Zucchini
100 g Smält smör
4 msk Äppelmos
1 st Ägg
1 dl Farinsocker
2 krm Vaniljpulver
1.5 dl Kakaopulver
1 tsk Bakpulver
1 krm Salt
1.5 dl Vetemjöl