Vispgröt

Vispgröt, den söta mannagrynsgröten, är en verklig finländsk klassiker. Och enkel att tillreda till på köpet.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:05
Lätt

Tillagning

1. Koka upp vattnet och vispa ner mannagryn (vispa ordentligt för att undvika att det bildas klumpar). Rör ner salt och socker. Koka gröten på medelvärme i 9 minuter, och rör om med jämna mellanrum.

2. Mosa de frysta lingonen i en matberedare eller med en stavmixer och rör ner i gröten. Koka gröten i 2 minuter.

3. Låt gröten svalna, rör ner vaniljpulvret och vispa därefter gröten luftig med en elvisp.

Servera vispgröten med kall mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
5 dl Vatten
0.75 dl Mannagryn
1 krm Salt
0.5 dl Socker
75 g Lingon
1 krm Vaniljpulver

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar