Vegan­maränger

Laga enkelt maränger utan äggvita - använd kikärtsspad i stället!

Skrivet av Sofie Sergelius
20 Portioner
00:15
01:40
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 125 grader.

2. Mät upp kikärtsspadet i en beredningsskål. Spara kikärterna och tillred till exempel falafel eller hummus av dem.

3. Vispa kikärtsspadet med en elvisp ca 10 minuter tills spadet vispats upp till ett hårts skum. Tillsätt socker under ständigt vispande.

4. Lyft kikärtsmarängen i en spritspåsen och spritsa ut små maränger på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lämna rejält med utrymme mellan marängerna eftersom denna variant, till skillnad från vanliga maränger, breder ut sig i ugnen.

5. Grädda marängerna på mellersta falsen i ca 90 minuter (1.5 timmar) tills de lossar lätt från bakplåtspappret.

6. Servera marängerna som sådana eller tillsammans med vispad grädde och färska bär.

Ingredienser

Portioner: 20
-
+

Maräng

2 dl Kikärtsspad
2 dl Socker

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar