Vanilj- och lingon­paj

Lingon och vanilj fungerar fint ihop. Och en enklare glutenfri paj stöter man sällan på!

Skrivet av Sofie Sergelius
12 Portioner
00:15
01:00
Lätt

Tillagning

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt ägg och vispa till en jämn blandning.

3. Rör ihop alla torra ingredienser och rör ner i smörblandningen.

4. Tryck ut pajdegen i en pajform med 30 centimeters diameter. Ställ i kallt medan fyllningen tillreds.

5. Gör fyllningen genom att vispa ihop färskost, kvarg, ägg och frysta lingon.

6. Häll fyllningen på pajbotten och grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Låt pajen svalna innan servering.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+

Botten

125 g Mjukt smör
0.75 dl Farinsocker
1 st Ägg
2 dl Havremjöl
0.5 dl Mandelmjöl
0.5 dl Bovetemjöl
1 tsk Bakpulver

Fyllning

100 g Färskost med vaniljsmak
400 g Vaniljkvarg
2 st Ägg
400 g Frysta lingon

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar