Tripel Choklad­kex

Kex med tre sorters choklad, kan det bli bättre?

Skrivet av Sofie Sergelius
24 Portioner
00:15
00:15
Lätt

Tillagning

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Skär det kalla smöret i små kuber och lägg i en matberedare tillsammans med sockret och vaniljpulvret. Mixa i ca 10 sekunder tills sockret blandats in i smöret.

3. Tillsätt ett ägg i taget och mixa i 5 sekunders etapper per gång.

4. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och kakaopulver i en skild beredningsskål.

5. Blanda ihop smörblandningen och mjölblandingen med hjälp av en träslev.

6. Hacka båda chokladsorterna till små bitar och tillsätt i smeten.

7. Klicka upp 1 tsk stora klickar av smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.

8. Grädda på mellersta falsen i 12-15 minuter.

Ingredienser

Portioner: 24
-
+
225 g Kallt smör
250 g Socker
0.5 tsk Vaniljpulver
2 st Ägg
280 g Mjöl
1 tsk Bakpulver
1 krm Salt
1.5 dl Kakaopulver
200 g Mörk blockchoklad
100 g Vitchoklad

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar