Tiramisu-glass­pinnar

Tiramisuicepop

Tiramisu i glassformat - en läckerhet för vuxna.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:20
04:00
Medel

Tillagning

1. Ta fram mascarponen i rumsvärme ca 30 minuter på förhand.

2. Koka espresso, mät upp 1 matsked och ställ åt sidan för att svalna.

3. Blanda ihop mascarpone med socker och rör om tills massan blivit slät.

4. Tillsätt en matsked grädde i taget under ständig omrörning. Rör därefter ner den kalla espresson.

5. Häll upp massan i glassformarna så att de blir halvfulla.

6. Doppa savoiardkexen i amaretton och tryck ner ett kex i varje glassform.

7. Riv chokladen och strö över glassen som finns i formarna.

8. Tryck ner en glasspinne i varje form och frys ner i minst fyra timmar.


Ingredienser

Portioner: 4
-
+
60 g Mascarpone
6 msk Grädde
2 msk Socker
2 msk Espresso
1 msk Amaretto
4 st Savioardikex (Ladyfingers)
2 msk Mörk choklad