Salt lakritspudding

Tillred en enkel dessert fullproppad med smak! Lakritspudding med flingsalt är den perfekta avslutningen på en festlig middag.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
02:00
00:15
Lätt

Tillagning

1. Vispa ihop vatten och lakritspulver och koka upp i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner farinsocker och grädde. Koka snabbt upp och ta bort från värmen.

2. Rör ihop majsstärkelsen med mjölken. Placera kastrullen med lakritsen tillbaka på den varma plattan och vispa ner majsredningen. Vispa under 30 sekunder tills smeten tjocknat.

3. Häll över i portionsformar, täck med färskfolie och ställ i kallt i minst två timmar.

4. Strö över flingsalt strax innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 dl Vatten
1.5 msk Lakritspulver
4 msk Farinsocker
3.5 dl Grädde
4 tsk Majsstärkelse
2 msk Mjölk
2 krm Flingsalt

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar