Pumpapaj­tryfflar

Pumpatryfflar

Vitchoklad tryfflar med smak av pumpapaj är ett måste på Halloween!

Skrivet av Sofie Sergelius
25 Portioner
03:15
01:00
Lätt

Tillagning

Pumpapuré

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Skär en pumpan på hälft, gröp ur kärnorna och placera på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Grädda på mellersta falsen i 60 minuter.

3. Använd en sked för att gröpa ur pumpaköttet, lägg i en matberedare och kör till en slät smet.

Tips: Använd resten av pumpapurén till exempel i en risotto, pasta eller soppa.

Tryfflar

1. Hacka chokladen grovt.

2. Koka upp grädden i en kastrull och tillsätt den hackade chokladen.

3. Rör om tills chokladen smält. Ta bort från plattan.

4. Rör ihop alla kryddor, tillsätt pumpapurén och rör ner i chokladen. Häll över i en skål och ställ i kylskåpet för att stelna, ca 2 timmar.

5. Forma små kulor av tryffelmassan med hjälp av två teskedar. Rulla kulorna släta med händerna.

6. Värm resterande vitchoklad i 30 sekunders etapper i mikrovågsugnen. Rör ner kokosoljan för att tunna ut chokladen.

7. Doppa tryfflarna i chokladen och ställ på ett bakplåtspapper för att rinna av. Ställ kallt för att stelna cirka 30 minuter.

8. Smält ett par marshmallows åt gånge i mikron i 30 sekunder. Använd fingrarna för att dra ut den smultna marshmallowmassan över tryfflarna så att de är inlindade i bandageliknande remsor.

9. Använd den röda gelfärgen för att rita ögon på tryfflarna.

Förvara tryfflarna i en lufttät burk i kylskåpet.


Ingredienser

Portioner: 25
-
+

Pumpapuré

1 kg Butternutpumpa

Tryfflar

400 g Vitchoklad
0.5 dl Grädde
1 dl Pumpapuré
1 tsk Kanel
1 krm Malen ingefära
1 krm Malen nejlika
1 krm Malen muskotnöt
1 krm Malen kryddpeppar
4 st Havrekex

Dekoration

250 g Vitchoklad
1 tsk Kokosolja
20 g Marshmallow
Röd gelfärg