Plättar

Klassiskt recept på plättar för alla tillfällen.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:10
00:40
Lätt

Tillagning

1. Vispa ihop ägg med hälften av mjölken.

2. Rör ner mjölet lite i taget. Vispa tills det bildats en jämn plättsmet. Tillsätt resten av mjölken och saltet.

3. Hetta upp en stekpanna med smör och stek plättarna ett par minuter per sida tills de blivit vackert gyllene och frasiga.

4. Vispa grädden hårt tillsammans med sockret.

Servera plättarna med sylt, vispad grädde och färska bär.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Plättsmet

2 st Ägg
6 dl Mjölk
3.5 dl Vetemjöl
0.75 tsk Salt
20 g Smör

Fyllning

1 dl Hallonsylt
2 dl Grädde
1 msk Socker
1 dl Hallon

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar