Pepparkaks­pannkakor

Pepparkakspannkakor2

Amerikanska pannkakor med en smak av pepparkaka är det perfekta sättet att börja morgonen.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:20
00:40
Lätt

Tillagning

1. Mätt upp mjölken i en beredningsskål och rör ner citronsaften. Låt stå i 10 minuter tills det bildats klumpar i mjölken.

2. Vispa ihop ägg med farinsocker och lönnsirap till en luftig blandning och rör därefter ner mjölken och det kalla kaffet.

3. Rör ihop alla torra ingredienser i en skild skål. Sikta ner de torra ingredienserna i de blöta och rör försiktigt om. Rör ner det smälta smöret.

4. Hetta upp en stekpanna och klicka i cirka en matsked smör. Använd en slev för att hälla cirka 3 matskedar av smeten i stekpannan.

5. Grädda pannkakorna 1,5 minuter tills det bildats små bubblor på ytan. Vänd och stek ytterligare 1,5 minuter. Upprepa tills smeten är slut – det här receptet ger 8 pannkakor med 20 centimeters Ø.

6. Gör glasyren genom att vispa ihop färskost, turkisk yoghurt och lönnsirap i en skål och ringla över de stekta pannkakorna. Toppa med pekannötter och servera medan pannkakorna ännu är varma.


Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Pannkakor

2 dl Mjölk
1 msk Citronsaft
2 st Ägg
2 msk Farinsocker
1 msk Lönnsirap
1 dl Kaffe
0.5 tsk Bakpulver
2 krm Matsoda
4 dl Vetemjöl
1 krm Salt
3 tsk Kanel
1 tsk Malen ingefära
2 krm Malen nejlika
1 tsk Malen muskotnöt
2 krm Kardemumma
1 krm Grovmalen svartpeppar
30 g Smält smör
50 g Smör till stekning

Frosting

250 g Färskost
3 msk Turkisk yoghurt
3 msk Lönnsirap
2 msk Pekannötter