Monster Brownies

Snäppet tuffare Brownies som du lätt kan dekorera tillsammans med barnen.

Skrivet av Sofie Sergelius
12 Portioner
02:00
00:30
Medel

Tillagning

Godisögon

1. Lägg äggvita, florsocker, vaniljpulver och bakpulver i en hushållsassistent. Använd visp-delen och vispa på medelhastighet i 5 minuter.

2. Lyft en tredjedel av smeten över i en annan skål, sila över kakaopulvret och rör ner svart karamellfärg.

3. Häll den vita smeten i en spritspåse och den svarta i en annan. Klipp hål i ändan på den vita påsen och spritsa ut små och stora droppar på ett hushållspapper. Låt stelna i en timme.

4. Klipp hål i ändan på den svarta spritspåsen och droppa en liten droppe i mitten på den vita stelnade glasyren. Låt stelna ytterligare en timme.

Monsterbrownies

1. Pensla en 20 x 30 centimeters ugnsform med smör och strö över lite vetemjöl så att browniesmeten inte ska fastna i formen. Värm ugnen till 175 grader.

2. Smält chokladen till browniesmeten och låt svalna.

3. Smält smöret i mikron. Rör ihop smöret med socker och vaniljsocker. Vispa till en ljus smet med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under ständigt vispande. Tillsätt chokladen i en tunn stråle.

4. Blanda ihop vetemjölet med kakaon i en skål och rör ner i chokladsmeten med hjälp av en slickepott.

5. Häll browniesmeten i ugnsformen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.

6. Gör frostingen genom att vispa ihop mjukt smör med florsocker, färskost, mjölk och vaniljpulver. Dela i tre skålar, och färga diverse skålar med karamellfärg tills du har en grön, en violett (blå + röd karamellfärg) och en orange (gul + röd karamellfärg) skål med färskost.

7. Klicka färskoströran på den nu svala brownien och sprid ut i roliga former. Strö över av strössel och godisögon. Skär i bitar och servera.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+

Godisögon

1 st Äggvita
150 g Florsocker
0.5 krm Vaniljpulver
1 tsk Bakpulver
1 tsk Kakaopulver
Svart karamellfärg

Brownies

200 g Mörk choklad (under 70%)
200 g Smör
2.5 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
5 st Ägg
1.5 dl Vetemjöl
1 dl Kakaopulver

Frosting

250 g Mjukt smör
600 g Florsocker
100 g Färskost
2 msk Helmjölk
2 krm Vaniljpulver
Blå karamellfärg
Röd karamellfärg
Gul karamellfärg
Grön karamellfärg
Svart strössel

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar