Maca-kokos­plättar

Maca som har en lätt kolaaktig smak fungerar fint i bakverk eller i rätter med kakaopulver

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
00:10
00:15
Medel

Tillagning

1. Rör ihop alla torra ingredienser i en liten skål.

2. Vispa upp äggen i en skål tillsammans med mandelmjölken. Rör ner de torra ingredienserna. Smeten kommer att vara tjock och degaktig.

3. Hetta upp en plättpanna med kokosolja. Klicka i en matsked av macasmeten och använd en sked för att jämna ut plätten.

4. Stek plättarna 3-4 minuter per sida, tillsätt mera kokosolja då plätten ska svängas.

5. Servera de luftiga macaplättarna med skivad banan och lönnsirap.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
6 msk Mandelmjölk
2 st Ägg
0.5 msk Bakpulver
4 msk Kokosmjöl
1 msk Macapulver
1 tsk Kokossocker
1 krm Salt
2 msk Kokosolja
0.5 st Banan
Lönnsirap
Frysta hallon
Kokoschips

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar