Lingon­parfait

Lingon fungerar utmärkt i en parfait. Servera den frysta härligheten med kolasås för en extra kick som balans mot det syrliga bäret.

Skrivet av Sofie Sergelius
12 Portioner
00:15
05:00
Lätt

Tillagning

1. Vispa ägg och socker luftigt. Vispa grädden i en skild skål.

2. Mosa lingonen i en matberedare eller med en stavmixer.

3. Rör ihop mosade lingon med den vispade grädden och äggblandningen. Häll smeten i en kak- eller parfaitform och täck med aluminiumfolie eller färskfolie.

4. Frys ner parfaiten i minst 5 timmar. Hetta upp formen på utsidan med hjälp av hett vatten så att parfaiten lossnar ur formen. Stjälp ut på ett serverings- eller kakfat.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+
2 st Ägg
1 dl Socker
4 dl Vispgrädde
400 g Frysta lingon
2 dl Kolasås

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar