Klassiska Våfflor

En kall vinterdag finns det ingen bättre frukost än våfflor. Varför inte även välja våfflor efter en skidtur?

Skrivet av Sofie Sergelius
8 Portioner
Lätt

Tillagning

Smet

1. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och socker.

2. Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt smör.

3. Vispa vispgrädden. Du kan blanda i 1 tsk socker för extra sötma.

4. Värm våffeljärnet och pensla med lite smör så att våfflorna inte fastnar i järnet.

5. Grädda våfflorna i 5-8 minuter beroende på järnet. Servera våfflorna med vispad grädde och valfri sylt.

Ingredienser

Portioner: 8
-
+

Våffelsmet

3.5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 msk Socker
2 st Ägg
4 dl Mjölk
100 g Smält smör

Topping

8 msk Aprikossylt
8 msk Hallonsylt
2 dl Vispgrädde

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar