Chokladtoscakaka på nordiskt vis

En saftig kaka med fyllig chokladsmak och knaprig frö- och havretosca.

Skrivet av Sophia Lundell
10 Portioner
00:25
00:20
Lätt

Tillagning

Chokladkaka

1. Lägg ugnen på 200 grader.

2. Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.

3. Vispa ägg, socker och råsocker pösigt i ca 5 minuter.

4. Vispa ner oljan lite i taget, så att smeten inte skär sig, i äggvispet.

5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.

6. Rör ner sirap och surdeg till sist.

7. Grädda i 15 minuter. Gör toscasmeten under tiden.

Solros- och havretosca

1. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull.

2. Koka upp under omrörning. Sänk värmen när blandningen börjar puttra.

3. Ta av från värmen när havregrynen börjat få färg.

4. Fördela toscan jämnt över kakan.

5. Grädda kakan i ytterligare 5 minuter.

Ingredienser

Portioner: 10
-
+

Chokladkaka

2 st Ägg
1 dl Socker
1 dl Råsocker
1 dl Rypsolja
0.5 dl Rågmjöl
0.5 dl Fullkornskornmjöl
0.5 dl Havregryn
0.25 dl Malen rågmalt
3 msk Kakaopulver
2 tsk Vaniljsocker
2 krm Salt
1 tsk Bakpulver
1 msk Mörk sirap
2 msk Aktiv surdegsgrund

Solros- och havretosca

0.75 dl Rypsolja
0.5 dl Socker
0.5 dl Råsocker
75 g Solrosfrön
0.75 dl Havregryn
1 krm Salt
1 tsk Mörk sirap
1 tsk Aktiv surdegsgrund

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar