Chokladbark med pepparkaks­smulor

Mjolkchoklad med pepparkaka

En chokladplatta med pepparkakssmulor och kanderad apelsin - en rolig gåva åt nära och kära på jul!

Skrivet av Sofie Sergelius
8 Portioner
00:15
01:00
Lätt

Tillagning

1. Smula pepparkakorna i varierande storleks bitar.

2. Bryt chokladen i bitar och smält i 30 sekunders etapper i mikron. Rör om efter varje varv.

3. Låt därefter den smälta chokladen svalna i cirka 5 minuter.

4. Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt eller på ett skärbräde, och strö hälften av pepparkakssmulorna och de kanderade apelsinskalen på en rektangulär yta (tänk dig hur en hel chokladplatta skulle se ut). Häll över chokladen.

5. Strö resten av pepparkakssmulorna och apelsinskalen på chokladen och ställ på ett svalt ställe för att stelna (undvik att ställa i kylskåp). Låt chokladen stelna i cirka en timme.


Ingredienser

Portioner: 8
-
+
200 g Mjölkchoklad
30 g Pepparkakor
30 g Kanderade apelsinskalsbitar