Choklad Whoopie Pies

Mjuka chokladkex med apelsinfärskostfyllning. Perfekt tilltugg till fester.

Skrivet av Sofie Sergelius
20 Portioner
00:30
00:10
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 175 grader, varmluft.

2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, matsoda och vaniljpulver. Sikta ner kakaon genom en sil.

3. Grovhacka chokladen och smält i 30 sekunders etapper i mikron.

4. Vispa ihop smöret med farinsocker med en elvisp. Tillsätt ägget. Rör ner hälften av alla torra ingredienserna och rör ner mjölken och tillsätt därefter resten av de torra ingredienserna. Häll i den smälta chokladen och den svarta karamellfärgen. Rör om till en slät smet.

5. Klicka jämnstora smetklickarna, cirka en halv matsked stora, på ett bakplåtspapper.

6. Lämna utrymme mellan smetklickarna eftersom kexen lite sprider ut sig under gräddningen.

7. Grädda kexen i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna.

8. Gör fyllningen genom att röra ihop samtliga ingredienser. Klicka lite av färskostfyllningen på bottensidan av ett kex och placera ett annat kex som lock.

Ingredienser

Portioner: 20
-
+

Kex

3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Matsoda
1 krm Vaniljpulver
1 dl Kakaopulver
100 g Mörk choklad (under 70%)
100 g Mjukt smör
1.5 dl Farinsocker
1 st Ägg
0.75 dl Mjölk
Svart karamellfärg

Fyllning

50 g Mjukt smör
200 g Färskost med apelsinsmak
500 g Florsocker
1 tsk Apelsinzest
2 msk Apelsinsaft
Röd karamellfärg
Gul karamellfärg

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar