Choklad- banan fastlagswrap

Chokladwraps med banan och grädde - för en annorlunda fastlagssmakupplevelse

Skrivet av Sofie Sergelius
6 Portioner
00:45
Medel

Tillagning

1. Skala bananen och mosa den i en liten skål med hjälp av en gaffel.

2. Sikta ner vetemjöl och kakaopulver och rör om.

3. Tillsätt kardemumma, socker, salt och smält smör och knåda ihop till en smidig degboll.

4. Strö mjöl på ett bakbord och dela degbollen i sex stycken små bollar.

5. Kavla ut bollarna tills de ha en diameter på cirka 15 centimeter.

6. Hetta upp en stekpanna, klicka i lite smör och stek chokladwrapsen cirka 3 minuter per sida. Flytta över på ett fat och upprepa med alla wraps. Låt wrapsen svalna.

7. Hacka chokladen i bitar och smält i mikrovågsugn i 30 sekunders etapper tills chokladen har smält helt och hållet. Rör om mellan varven.

8. Vispa upp grädde med en elvisp och smaka av med florsocker.

9. Skiva bananerna i en halv centimeter tjocka skivor.

10. Bred hallonsylt och vispgrädde på en wrap och toppa med bananskivorna. Ringla över av den smälta chokladen.

11. Rulla ihop och njut.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+

Wraps

400 g Banan
0.5 dl Kakaopulver
4 dl Vetemjöl
2 krm Kardemumma
2 msk Socker
1 krm Salt
2 tsk Smält smör
Smör till stekning

Fyllning

50 g Mörk choklad (under 70%)
2 dl Grädde
3 msk Florsocker
4 st Banan
6 msk Hallonsylt

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar