Choklad- apelsin­fudge

Fudge är årets julgodis 2017! Här är receptet på en snabb och enkel fudge med smak av choklad och apelsin.

Skrivet av Sofie Sergelius
25 Portioner
00:10
01:00
Lätt

Tillagning

1. Klä en 20 x 20 cm ugnsform med bakplåtspapper.

2. Hacka chokladen grovt.

3. Häll den kondenserade mjölken i en liten kastrull och hetta upp på medelvärme. Tillsätt den hackade chokladen, apelsinsaft och apelsinzest.

4. Rör om tills chokladen har smält och häll därefter massan i den bakplåtsklädda formen. Strö över kanderat apelsinskal.

5. Låt fudgen stelna i kallt i en timme.

6. Skär i jämnstora bitar. Förvara fudgen i en lufttät burk i kylskåpet.

Ingredienser

Portioner: 25
-
+
1.5 dl Kondenserad mjölk
2 msk Apelsinsaft
200 g Mörk blockchoklad
2 msk Kanderade apelsinskalsbitar
1 msk Apelsinzest

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar