Banoffeepaj

Banoffeepaj main

Banoffeepaj är en super enkel dessert och består av karamelliserad mjölk (dulce de leche), banan, digestivkex och grädde.

Skrivet av Sofie Sergelius
8 Portioner
00:30
Lätt

Tillagning

1. Smula sönder kexen i en matberedare och rör ihop med det smälta smöret. Tryck ut i en pajform med 20 cm diameter. Ställ i kall för att stelna i 20 minuter.

2. Ta fram pajen och häll dulce de leche över digestivkexbottnet.

3. Skiva bananen och placera på dulce de lechen.

4. Vispa upp grädden tillsammans med socker tills den är tjock och luftig.

5. Grovhacka chokladen.

6. Klicka grädden på bananerna och strö därefter den hackade chokladen på grädden.


Ingredienser

Portioner: 8
-
+
200 g Digestivkex
100 g Smält smör
1 burk(ar) Dulce de leche
3 st Banan
3 dl Vispgrädde
2 msk Socker
50 g Mörk blockchoklad