Avig ostkaka

En ostkaka som ser ut som en torrkaka? Gör en rolig variant på den traditionella ostkakan - vänd upp och ner på den!

12 Portioner
01:30
06:00
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Smält smöret och pensla insidan på en kransform (2 liters) med lite av smöret. Se till att formen är ordentligt smord på alla ställen.

3. Lägg pepparkakorna i en matberedare och kör till små smulor. Häll över i en beredningsskål och rör ner vetemjöl och resten av det smälta smöret.

4. Tryck ut pepparkaksblandningen överallt i formen.

5. Riv skalet på apelsinen och pressa därefter ur saften.

6. Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen med hjälp av en elvisp. Häll över smeten i kransformen.

7. Grädda ostkakan på ugnens nedersta fals i 55 minuter. Låt svala och använd därefter en kniv för att lösgöra ostkakan ur formen, utan att stjälpa ut den. Låt ostkakan dra sig i kallt minst sex timmar innan servering och stjälp först då ut den ur formen genom att försiktigt knacka på utsidan av formen.

8. Pudra över lite florsocker innan servering.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+

Botten

130 g Smör
300 g Pepparkakor
1 dl Vetemjöl

Fyllning

600 g Färskost med vaniljsmak
200 g Crème fraiche
3 st Ägg
0.5 dl Socker
0.5 dl Majsstärkelse
1 st Apelsin
0.5 tsk Malen ingefära
Florsocker

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar