Pizzadeg

Traditionell pizzadeg kräver ingen magi.

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
01:15
00:10
Medel

Tillagning

1. Smula jästen i en bunke för att sedan röra om det i fingervarmt vatten. Tillsätt sedan olja och salt.

2. Tillsätt mjölet lite i taget. Lämna en halv deciliter kvar i måttet till utbakningen.

3. Knåda degen tills den är smidig och fin.

4. Låt sedan degen jäsa i 30-60 minuter.

5. Värm ugnen till 225 grader.

6. Toppa pizzan med valfria ingredienser och grädda på mellersta falsen i 10-15 min.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
25 g Färskjäst
4 dl Vatten
3 msk Olivolja
0.75 tsk Salt
4 dl Vetemjöl
5.5 dl Durumvetemjöl

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar