Frösemlor med morot

Perfekta frukostsemlor med frön och morot.

Receptet "Frösemlor med morot" är i samarbete med Optima

Logo cmyk
Skrivet av Victoria Lindgren, bagare/konditorstuderande Optim
20 Portioner
00:15
01:15
Lätt

Tillagning

1. Smula jästen i en degbunke.

2. Värm vattnet och mjölken i kastrull till 37 ͦ C. Häll över jästen och blanda tills jästen löst upp
sig.

3. Tillsätt olja, sirap, morot, frön och salt.

4. Häll i rågmjölet och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen i degblandare i ca 10 minuter
eller dubbelt så länge för hand.

5. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.

6. Placera degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Baka ut till avlånga semlor och låt jäsa
ytterligare 30 minuter under bakduk.

7. Snitta semlorna med en vass kniv.

8. Grädda i 225 grader i ca 8-10 min.

Ingredienser

Portioner: 20
-
+
50 g Jäst
2.5 dl Vatten
2.5 dl Mjölk
3 msk Rapsolja
2 msk Sirap
1 tsk Salt
1 dl Riven Morot
0.5 dl Linfrön
0.5 dl Solrosfrön
2 dl Rågmjöl
12 dl Vetemjöl

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar