Ostomelett i lager

unnamed2

Tillred en enkel omelett utan att använda lock!

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:10
00:05
Lätt

Tillagning

1. Skala och finhacka löken.

2. Skär racletteosten i små tärningar.

3. Lägg smöret i en stekpanna och löken tills den blivit genomskinlig.

4. Vispa upp äggen i en skål tillsammans med mjölken. Rör ner osttärningarna, salt och peppar.

5. Häll äggsmeten i stekpannan. När smeten börjar stelna vid kanterna, rör om och lyft omeletten med en stekspade från botten så att den råa äggblandningen rinner ner. Lyft från flera ställen, både från mitten och från kanterna. Upprepa tills omeletten nästan är genomstek. Det här tar ca.2 minuter på hög värme. Så här bildar du flera lager av omeletten och tillreder en blandning av en omelett med skramlade ägg.

6. Strö över lite finhackad persilja och servera omeletten varm.


Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Ostomelett

4 st Ägg
2 tsk Mjölk
0.25 st Lök
1 skiva Racletteost
1 krm Salt
0.5 krm Grovmalen svartpeppar
2 tsk Smör
1 tsk Färsk persilja