Eggs Benedict gratäng

Eggs Benedict gratang webb

Känns en klassisk Eggs Benedict för krävande? Prova på den enkla varianten: en gratäng och en snabb Hollandaise

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:10
00:25
Medel

Tillagning

Gratäng

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Vispa upp äggen i en beredningsskål och tillsätt lökpulver, vitlöks­pulver, paprikapulver, salt, peppar och grädde.

3. Skär baconet i små bitar och strö hälften av bitarna i en ugnsform (30 gånger 40 centimeter). Riv semlorna i grova bitar och placera på baconet. Häll äggblandningen i formen och toppa med resterande bacon.

4. Grädda på ugnens mellersta fals i 20 minuter. Gör hollandaisesåsen fem minuter innan gratängen är klar.

Hollandaise

1. Kläck äggen och separera vitor från gulor. Sätt gulorna i en liten kastrull och värm upp på medelvärme under ständig omrörning. Akta så att äggen inte bränns vid.

2. Vispa äggen tills de fått en ljusgul färg och häll därefter i smöret i en tunn stråle under konstant vispande. Tillsätt vitvins­vinäger och fortsätt att vispa tills det bildats en krämig gul sås. Smaka av med vitpeppar och servera med gratängen.


Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Gratäng

8 st Ägg
1 tsk Lökpulver
0.5 tsk Vitlökspulver
0.5 tsk Paprikapulver
0.5 tsk Salt
2 krm Grovmalen svartpeppar
6 msk Grädde
140 g Bacon
2 st English muffins

Snabb Hollandaise

3 st Äggula
100 g Smält smör
1 tsk Vitvinsvinäger
2 krm Vitpeppar