Artikel från
crop a7ca60b90c963129e1573a61979e86c7 Svenska kocklandslaget kan titulera sig bäst i värld efter sitt guld i Culinary World Cup i Luxemburg. Singapore kammade hem andraplatsen, medan Norge tog brons. Foto: Per Erik Berglund/Znapshot AB
Publicerad 29 november 2018 kl 20:56

Svensk guldyra i matlagnings-VM

Ett och ett halvt års förberedelser lönade sig. Sveriges kocklandslag kan nu titulera sig bäst i världen efter sitt guld i Culinary World Cup i Luxemburg. Singapore kammade hem andraplatsen, medan Norge tog brons.

– Det känns fantastisk. Vi har tränat för det här så länge och så mycket. Det är så skönt att få ett kvitto på att det man gör är rätt och bra, säger förbundskaptenen Fredrik Andersson.

Hela 30 länder tävlade om den prestigefyllda titeln i årets VM. Tävlingen består av två moment, kalla bordet och varmköket – och det svenska kocklandslaget lyckades ta hem topplaceringen i båda tävlingsmomenten.

– Det är extremt tufft i toppen. Vi var fyra-fem lag som slogs om slutvinsten, säger Fredrik Andersson.

Finlands kocklandslag kom på sjätte plats av de 30 deltagande landslagen.