Lär dig laga kanelsnurror med Aroma Bageri & Konditori

mn 20170928 015
Annons

Hur lyckas bagerier med sina bullar, och hur kommer det sig att de alltid är så hejdlöst goda? Aroma delar med sig sitt recept på kanelsnurror inför Kanelbullens dag, som firas den 4 oktober.

Kanelbullens dag firas allt mera, men att laga kanelsnurror kan kännas lite väl avancerat. Men frukta inte - här visar bagarna vid Aroma hur man lagar en traditionell kanelsnurra steg för steg. Sätt igång och baka bullar redan ikväll. 

 

AROMAS KANELSNURROR

Bulladeg
5 dl mjölk
50 g jäst
200 g socker
200 g rumsvarmt smör
20 g kardemumma
5 g salt
1200 g mjöl

Remons
500 gr rumsvarmt smör
500 gr socker
0,5 dl kanel
en nypa salt
2 msk vetemjöl

 

Lös upp jästen i ljummet mjölk (eller vatten) och tillsätt de övriga ingredienserna.

Bearbeta degen i maskin ca 15 minuter eller för hand i ca 20 min.

Låt degen vila i 10 minuter.

mn 20170928 009

 

Laga remons genom att blanda ner kanelen i ca 0,5 dl vatten.

Låt det vila i några minuter.

Tillsätt de övriga ingredienserna och rör ihop.

Kavla ut degen till en lång rektangel. 

mn 20170928 007

 

Bred ut ett tjockt lager av remonsen på degen.

mn 20170928 008

 

Vik degen på dubbelt på längden. 

Skär degen i cirka 2 centimeter breda strimlor.

mn 20170928 010

 

Snurra ihop strimlorna till en spiral, lägg ena ändan över den andra, vik undre kanten in i mitten och övre in under själva bullen.

mn 20170928 011mn 20170928 13

 

Värm ugnen till 200 grader.

Låt bullarna jäsa till dubbla storlek.

mn 20170928 014

 

Grädda på ugnens mellersta fals i 12-15 min.

Servera bullarna varma och avnjut i gott sällskap.

 

Recept: Aroma Bageri & Konditori

Text: Sofie Sergelius

Bild: Mikael Nybacka