Reko banner

Matlådor är höstens nyhet i REKO Vasa

Skrivet av Magdalena Lindroos 11.09.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Matlådor är på gång i REKO Vasa och kommer till försäljning redan denna vecka. Låt mig förklara lite närmare.

En matlåda är alltså ett färdigt paket med basvaror från producenterna i REKO-ringen. Där finns potatis, fisk, grönsaker, ägg, lite bröd, någon mjölkprodukt och så vidare. Lådan plockas ihop på plats av en av producenterna strax innan utdelningen. Beställningen sker via appen Rekorder via Facebook och där kan man också se hur priset fördelar sig mellan de olika produkterna och producenterna. Transparensen är viktig. Lådan hämtar man under den vanliga utdelningen på Kaserntorget.

Priset på lådan ligger denna vecka på 30 €. I framtiden kan priset variera lite, beroende på innehållet. Liksom i REKO överlag, så kommer innehållet att följa säsongen och det som finns till bjuds, men även vilka producenter som har möjlighet att delta.

Tanken är att matlådan ska vara ett snabbt och smidigt sätt att beställa. Ett sätt att nå ut till fler. Nå ut till sådana som inte hinner eller orkar köa till enskilda producenter eller inte hinner eller orkar scrolla runt på Facebook bland annonserna.

Hela matlådeprojektet drogs igång och förverkligades av en av producenterna. Strongt gjort att koordinera detta! Matlådan har nämligen varit på tapeten många gånger förr, men det har alltid fallit på de praktiska arrangemangen. Men nu körde vi på och hoppas på det bästa!

Personligen tycker jag om färdiga lådor, speciellt sådana där producenterna får sätta med det som dom har i säsong utan att man desto mer behöver ta ställning till vad man vill och inte vill ha. Det blir lite som en överraskning eller gåva när man börjar kolla på innehållet. Speciellt om man betalt på förhand. Ni vet, lite som när man beställer hem saker från internet, betalar och sedan några veckor senare hämtar paketet från posten. Det känns ju som en present! (Trots att man ju själv har både beställt och betalat.) Kanske man kan se de här matlådorna som REKO-producenternas ”gåva” till kunderna, en tilläggsservice åt den som inte hinner handla på REKO annars.

Här nedan en skärmdump från Vasabladets artikel om den nya lådan. 

reko matlador

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar