Slurk Header

Monkey Gland

Skrivet av Jakob Nylund 27.09.2018 | 0 Kommentarer

Denna gindrink har fått sitt jobbiga namn (den oskyldigaste översättningen kanske blir apkörtel) från suspekta potenshöjande experiment på det glada 1920-talet. Jag skulle rekommendera att vi inte går in mera på det, och att du kanske googlar det först efter att du druckit upp den. För denna cocktail passar både vänner och fiender av gin. Apelsinen och grenadinen ger den en fräsch och uppfriskande ton, samtidigt som absinten ger ett extra djup till alltihopa.

Monkey Gland 02

Ingredienser

60 ml gin
30 ml färskpressad apelsin
10 ml grenadin
Absint

Utrustning

Shaker
Cocktailsil
Jigger
Citruspress
Is
Cocktailglas

Gör såhär

  1. Häll ett par droppar absint i glaset, rotera det så att absinten täcker insidan av glaset och häll sedan ut överflödig absint (flitiga bloggläsare minns att detta kallas en rinse)
  2. Häll resten av ingredienserna i shakern
  3. Fyll shakern med is och skaka i 10 sekunder
  4.  Sila innehållet i shakern i cocktailglaset

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar