Slurk Header

Fem enkla steg till en bättre GT

Skrivet av Jakob Nylund 21.11.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

En Gin och Tonic funkar när som helst på året och är nästan omöjlig att misslyckas med. Men det finns också några enkla tricks för att ta dina GT-kunskaper till nästa nivå.

Gin Tonic 01

Dave Arnold är antagligen världens största Gin & Tonic-konnässör och han har ägnat orimligt mycket tid och pengar åt att uppnå den perfekta GT:n. Men för alla oss som inte vill ta tjänstledigt ett år bara för att nå samma nivå kan istället följa dessa fem steg för en svinbra GT.

Vilken gin du väljer är upp till dig och vad du tycker om för smaksättning. I en välgjord GT funkar klassiska brands hur bra som helst, personligen har jag börjat gilla Tanqueray som också är rätt prisvärd. Men vill man ha lite mer variation så kan man förstås testa någon av de många fina inhemska gintillverkarna. Och om du upplever att GT:n kan bli lite för sur för din smak, leta upp en Old Tom Gin som vanligtvis har lite mer naturlig sötma.

Ingredienser

50 ml gin
100 ml tonic (riktigt kall, oöppnad eller nyöppnad, helst på glasflaska eller burk)
Lime

Utrustning

Jigger
Is
Highballglas

Gör såhär

  1. Ungefär tio minuter före du ska servera dina drinkar, ställ ginflaskan och och glaset i frysen. 
  2. Under tiden, dela limen i fyra klyftor, vilket räcker till fyra drinkar.
  3. Ta fram ginen och glaset ur frysen, mät upp och häll 50 ml gin i glaset
  4. Håll glaset med en lätt lutning och häll 100 ml tonic på samma sätt som du häller upp alla kolsyrade drycker. *
  5. Kläm saften ur limeklyftan i glaset, lägg försiktigt i några isbitar och placera limeklyftan ovanpå isbitarna

* För att minska kolsyrespill så är det allra bäst att du inte mäter upp tonicen i jiggern utan bara häller på frihand. Detta kan du öva på förhand genom att hälla upp 150 ml vatten i ditt highballglas och notera vattenlinjen på glaset. Öva några gånger tills det sitter. En annan fördel med detta är att du nu kan blanda till dina GT:s mycket snabbare, plus att folk kanske tror du vet vad du håller på med.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar