Slurk Header

Äggtoddy

Skrivet av Jakob Nylund 13.12.2018 | 0 Kommentarer

Blotta tanken på äggtoddy har länge gett mig rysningar. Juldrinkar överlag har aldrig varit någon personlig favorit. Bland mina inläggsutkast hittas rubriken "Tre juldrinkar du kan ge blanka fan i att blanda". Men jag bestämde mig för att ge dem en sista chans. Och jag är tvungen att inse att jag haft fel.

Efter lite research och egna modifieringar har jag nämligen hittat ett toddyrecept som är riktigt... bra. Det är dessutom relativt enkelt, snabbt och fungerar med de flesta blandningar av mörk rom, kryddad rom, bourbon, konjak eller varför inte calvados? Vad du har hemma helt enkelt.

Aggtoddy 02

Ingredienser, ca 4 glas

2 hela ägg
70 gram strösocker
18 cl lättmjölk
12 cl grädde
6 cl mörk rom
6 cl bourbon
0,5 tesked riven muskot

Utrustning

Blender
Valfritt glas i lagom storlek

Gör såhär

  1. Knäck äggen i blendern och lägg den på låg hastighet (hög hastighet leder till värme och äggröra)
  2. Häll långsamt i sockret så att det blandar sig ordentligt
  3. Häll i övriga ingredienser och blanda i ca 10 sekunder
  4. Servera direkt med lite mer muskot på toppen

Detta recept ger ungefär en halvliter toddy. Det du inte dricker upp kan du förvara i kylen i en tät glasflaska. Åsikterna verkar gå isär hur länge man kan förvara äggtoddy. Vissa säger ett par dagar, andra en vecka och vissa galenpannor menar att den håller i flera månader. Ifall man vill ha toddy ännu på sportlovet eller så. En bra idé kan vara att lukta och provsmaka.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar