Header

Surdegspizza

Skrivet av Emelie Bergendahl 12.08.2017 | 0 Kommentarer

OI000103Ikväll blev det lördagslyx i form av surdegspizza och ett glas av ett naturvin som jag köpte på Malta i början av sommaren.

OI000090Här är pizzan redo för ugnen. Som fyllning hade vi en hårdost och en salldsost från Mattas Gårdsmejeri samt egenodlad squash, tomat och grönkål. Tomatsåsen är köpt tomatkross, men jag hoppas att vi får en bra tomatskörd i år så att vi kan laga egen tomatkross och frysa in!

Surdegen är gjord på egenmalet speltmjöl.

OI000099Pizzan gräddar vi i vår vanliga ugn, men på en ca 1 cm tjock aluminiumskiva för att ordentlig undervärme. Full fart på ugnen med grillinställningen och grädda så högt uppe i ugnen som det går. Aluminiumskivan ska förstås vara så varm som möjligt när man ska grädda pizzan.

Surdegspizza är otroligt mättande. Jag är ganska bra på att äta, men efter 3/4 av en pizza så fick jag inte ner en tugga till!

OI000105Till pizzan drack vi ett rött naturvin som jag köpte från en gård på Malta. Ska verkligen försöka plita ner ett blogginlägg om den intressanta dagen! 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar