Header

Persillade

Skrivet av Emelie Bergendahl 26.07.2018 | 0 Kommentarer

I växthuset växer nu persiljan så att det knakar och då är det dags att skörda och bevara lite av den goda smaken till årets mörka tider.OI000911Förutom att torka persilja passade jag även på att göra en persillade.

Det är en kryddblanding som består av persilja, vitlök och salt. Persilladen kan man t.ex. strö över omeletten eller fisken. Den kan också blandas i gräddfil och bli en god sås. Eller varför inte salta popcornen med persillade? Fantasin sätter gränserna.

OI000919

Såhär gör du persillade:

En stor bunt färsk persilja

2 klyftor vitlök

0,5 dl salt

Mixa allt ordentligt. Bred sedan ut smeten på t.ex. ett stort fat och låt persilladen torka. Rör gärna runt lite nu och då. Då persilladen torkat är det dags att mixa den igen. Resultatet borde nu vara ett fint, grönt pulver.

OI000935Förvara persilladen i en lufttät burk och njut av persilja även under vintern!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar