Header

Gröt i kvadrat

Skrivet av Emelie Bergendahl 19.09.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

MjolgrotDet har verkligen blivit en rivstart på jobbet efter sommaren och samtidigt finns det ett växthus fullt med skörd, en skog full med godsaker och mitt nya intresse paddling. Trevligt, men som ni märker så har bloggen blivit lite lidande. Jag lovar bot och bättring och börjar hösten med något så konstigt som ett blogginlägg om ett annat blogginlägg.

Vi har en blogg även på jobbet och idag skrev jag ett blogginlägg där som handlar om vad jag och eleverna gjorde på hemkunskapen i igår. Vi kokade nämligen gröt. Dels ganska vanlig gröt (tror jag?!) som mannagrynsgröt och risgrynsgröt och dels gröt som kanske var allmänt vanligare förr, nämligen rågmjölsgröt och pärongröt. Och päron i det här fallet är naturligtvis potatis och inget annat! :)

Mjölgröt med smöröga är ett kärt barndomsminne för mig. Det var något som jag tyckte väldigt mycket om och som jag ofta fick till frukost när jag sovit över hos min mormor och morfar. Måste erkänna att jag aldrig kommit på tanken att koka det själv såhär i vuxen ålder, men jag kommer definitivt att börja göra det nu och då efter gårdagens lektioner.

Och nu är jag ju nyfiken på vad ni läsare har för inställning till gröt? Finns det mjölgröt eller någon annan speciell gröt där ni bor och tycker ni om det?

Här hittar ni mitt blogginlägg om gröt på skolans blogg.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar