Header

Foodly och bloggen 1 år!

Skrivet av Emelie Bergendahl 15.03.2018 | 0 Kommentarer

Grattis Foodly på ettårsdagen! Tänk att det redan gått ett år sedan jag började blogga! Ett utmärkt tillfälle att minnas tillbaka på året som gått. Jag har hunnit uppleva och lära mig så mycket om mat och råvaror sen mitt första inlägg publicerades. Jag har även blivit färdig mathantverkare. Nu återstår bara att börja jobba med det lite mera på riktigt också, hehe. Vi här på Foodly har valt att fira ettårsdagen med en blogglista. Min första blogglista någonsin kommer här:

 

MINA FAVORITER FRÅN FOODLY

Mitt bästa inlägg:OI000238Jag väldigt nöjd med många av bilderna från dagarna då jag jobbade på Silverskär och Veuve Clicquot var på besök. Det var utan tvekan förra sommarens mest intensiva dagar, både arbetsmässigt och upplevelsemässigt. Jag kommer nog aldrig någonsin att se så mycket champagne igen i mitt liv!

Ett recept jag provat:

I samband med min födelsedag i januari ville mina kollegor ha något gott och nyttigt till kaffet så jag testade Flow Kitchens blåbärskaka. Jättegott!

Mitt favoritrecept på dryck:

Det är kanske inte riktigt ett recept, men då krafterna tryter tar jag fram en flaska björksav ur frysen och dricker ett litet glas varje morgon med en skvätt pressad havtorn i!20170423 181602

Det här skulle jag baka som Foodlys födelsedagstårta:

Jag tycker att Foodly är en pigg, fräsch och färgglad ettåring så kanske min favoritcheesecake med havtornsspegel.

En annan grym bloggare på Foodly:SKM C25818031415520Helt klart min mycket kära vän Madde, som sen några veckor tillbaka har bloggen Madeleines recept här på Foodly. Madde och jag är småkusiner, vänner sedan blöjstadiet och har gått i samma klass ända till nian. Jag tycker det är jätteroligt att vi nu också bloggar tillsammans! Vi har upplevt många gemensamma matminnen genom åren. Släkten har t.ex. svårt att glömma min mammas födelsedag då två små busungar tyckte att det var en bra idé att i smyg ute i köket skala bort och äta upp marsipanen på en hel prinsesstårta. Varför skulle man inte äta bara det goda på tårtan liksom? Jag tror våra matupplevelser är värda ett helt eget inlägg.

Ett recept jag ofta återkommer till:

I somras jobbade jag på kafé och bakade otaliga pajer med pajdegen som Jessica/Made from scratch skrivit om.

 

Jag hoppas att det kommande året bjuder på många matupplevelser, nya nörderier i köket, fantastiska lokala råvaror och mycket mera ost! Och förstås hoppas jag både gamla och nya läsare följer min blogg. Jag vet att alla skriver det, men det är verkligen trevligt med feedbacken av olika slag som jag får.

20170205 174039

20170720 164248

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar